01-07.01.2010
Ето малко инфо за риболова в момента.Като цяло зимно време се групира в нашия участък на 4-5 места и там я награбват косачите,което обезмисля нормалния риболов. Разходих се и аз в събота да видя как е хавата,но положението беше същото.На 2-3 места с плиткажи около Мечкарево играеше и върхар явно заради топлото време,но сега това застудяване пак ще го спре.КАто цяло по Тунджа няма много файда да се ходи,евентуално на Завой може да се изкара някоя гърба или кефал,но и там е на кантар.
За Крушарската дупка чух не е активна рибата,но не съм проверявал,докато на Сливенската перспективните места от към фабриката бяха замръзнали и не можеше да се лови.
На Речишкия канал дава риба,но е много гнусно станало след като го разкопаха и не е много приятно за риболов,а и куцо,кьораво и сакато е там.Все пак,ако се търси резултат това е мястото.
Другаде,където може да се изкара риба е на циментовия канал,но при условие,че водата е замътена,иначе рибата се крие,защото е пълно с парашутисти от чинтуловските цигани.Има и няколко паднали дървета,където дава върхар и бабушка и при бистра вода,но трябва да се отиде по-рано там,защото се заемат, и си иска много фин такъм и разнообразие откъм стръв,защото е капризна рибата.
Това е като цяло от Сливенско,дано съм бил полезен.