Последно посещение: Дата и час: Сря Сеп 08, 2010 6:36 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: р.Тунджа и прилежащите и язовири,баластриери и канали
МнениеПубликувано на: Пет Яну 15, 2010 9:50 pm 
Таранка

01.09.2009

На реката между Мечкарево и Самуилово се лови шарена риба с променлив успех.Нивото е малко надолу и водата е леко замътена.Става за занимавка.

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 15, 2010 9:51 pm 
Таранка

14.09.2009

В момента нещата са такива,че реката е с много ниско ниво и е доста бистра,чак до Самуилово.Просто не си заслужава да се ходи,освен ако не ти се занимава с уклей и инцидентни кефали по 200-300гр..По си заслужава да се пробва в района около Крушаре,поне ако се вярва на витаещите в региона слухове.

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 15, 2010 9:53 pm 
Таранка

15.09.2009

Тишо написа:
Костурът верно пак се е позавъдил в нашия учатък. Днес и ние бяхме нападнати от гъсти бодливи орди. :roll: За бройки няма да говоря, имам само един апел - връщайте малките бодливци и след 2 години ще ловим яки простаци, които се позагубиха последните няколко години. Иначе освен бодливците, бат ви Юри разби бабушките и сега го е срам да си признае бройките... :wink: Иначе всички рибки плуват, с изключение на една, която до последно не пожела да се освести...дано да иде в рибешкия рай, беше достоен противник. :cry:

П.П. Въпросният пост посвещавам на любимия ми 4 см Хорнет пъстървичка, който геройски падна в боя и сега почива на дъното на черния вир, в плен на дебелия чукан...

Мда...Та допълня,че между бобоите имаше с много прилични размери по 300-400гр..Иначе за бабите няма да коментирам,че ме е яд за двата мощни удара,които пропуснах!

П.С.:А за дебелия чукан......Ееехххх толкова епична борба през живота си не съм имал,а и едва ли ще имам.ТО не беше да къса плетеняци,да отваря карабинки и тройки на Рапала,а накрая като скъса и хирургическия

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 15, 2010 9:54 pm 
Таранка

13.10.2009

В момента рибата е натровена от отпадъчни води навлезли от Куруча.Над вливането и в Тунджа(на бетоновите блокове) вчера даде мряна,но предполагам,че лошото време ще я пресече и ще трябва да се търси по есенните места вече.

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 15, 2010 9:57 pm 
Таранка

09.11.2009

Абе цяла зима,много ме съмнява,че ще го ловим...Имай предвид,че в понеделник и до него и до мен имаше хора на бента на Мечкарево и ни видяха,че ловим кефал,гълбавица и алай, имам информация,че от вторник нататък всеки ден е било манифестация там.А пък нещо аз на такива панаири не ми е кеф да ходя,та май ще се насочвам към малко по-неортодоксални места,барем е малко по-спокойно откъм идиоти.
Между другото явно надолу реката е сериозно изтровена,защото бях миналата събота на зелето преди Крушаре,където миналата година се правеха десетки килограми риба,а сега не само кълване нямах,но и риба не преигра.Изобщо след Самуилово я отписвам реката,което като цяло е много шибан момент,защото си има надолу 4-5 много хубави зимни места,а сега опциите са вече крайно ограничени... :?

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 15, 2010 9:59 pm 
Таранка

10.11.2009

Няма и как да влезе в канала при тия температури от 20+С през деня. Все пак смятам,че до края на месеца вече ще дръпне студ и рибата ще навлезе, та да хванем по някоя риба. Иначе има 2-3 резервни варианта в случай,че няма риба на каналчето.Все на едно измежду големия канал,Сливенската или реката ще се намери дашно място. Дори в момента почти навсякъде на Тунджа между Баните и Самуилово дава гърбавица и кефал, така че и топло да е пак ще се лови. :wink:

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 15, 2010 10:02 pm 
Таранка

11.12.2009

За реката не знам и всъщност много ме съмнява,че ще даде,но на каналчето на Речица скъсах костурите и то едри по около 300гр сите. Но на колегата от Ямбол,ако търси именно костур бих му препоръчал да не се мъчи на реката,а да пробва по дупките,там гарантирам,че дава цяла зима!

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 15, 2010 10:04 pm 
Таранка

01-07.01.2010

Ето малко инфо за риболова в момента.Като цяло зимно време се групира в нашия участък на 4-5 места и там я награбват косачите,което обезмисля нормалния риболов. Разходих се и аз в събота да видя как е хавата,но положението беше същото.На 2-3 места с плиткажи около Мечкарево играеше и върхар явно заради топлото време,но сега това застудяване пак ще го спре.КАто цяло по Тунджа няма много файда да се ходи,евентуално на Завой може да се изкара някоя гърба или кефал,но и там е на кантар.
За Крушарската дупка чух не е активна рибата,но не съм проверявал,докато на Сливенската перспективните места от към фабриката бяха замръзнали и не можеше да се лови.
На Речишкия канал дава риба,но е много гнусно станало след като го разкопаха и не е много приятно за риболов,а и куцо,кьораво и сакато е там.Все пак,ако се търси резултат това е мястото.
Другаде,където може да се изкара риба е на циментовия канал,но при условие,че водата е замътена,иначе рибата се крие,защото е пълно с парашутисти от чинтуловските цигани.Има и няколко паднали дървета,където дава върхар и бабушка и при бистра вода,но трябва да се отиде по-рано там,защото се заемат, и си иска много фин такъм и разнообразие откъм стръв,защото е капризна рибата.
Това е като цяло от Сливенско,дано съм бил полезен. :wink:

Върнете се в началото
Offline Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 113 мнения ]  Модератор: Stront Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]